Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Filet z łososia | 80g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 30g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 80g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 220ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pieczona pierś z indyka | 90g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 34g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Szynka wołowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 124g |
![]() |