Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 230g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 120g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 24g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 120g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |