Jaja rozbić. Sól i pieprz dla smaku. Usmażyć na oliwie. Podawać z pokrojoną papryką i pomidorem. Dodać sałatę.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 16g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 204g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 48g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 36g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 455g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |