Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 80g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 48g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 50g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Ziemniaki | 150g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 100g |
![]() |