Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 450g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 70g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Mango | 140g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 48g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 150g |
![]() |