Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Ananas | 100g |
1,00 zł
(7,99 zł) |
|
Awokado | 140g |
4,35 zł
(13,99 zł) |
|
Brzoskwinia | 85g |
0,59 zł
(3,49 zł) |
|
Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 60g |
0,28 zł
(2,99 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
1,74 zł
(8,69 zł) |
|
Imbir | 4g |
0,11 zł
(5,69 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
Kalafior | 220g |
3,66 zł
(9,99 zł) |
|
Kurkuma | 2g |
0,17 zł
(1,69 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 70g |
0,64 zł
(4,59 zł) |
|
Melon | 200g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 220g |
3,07 zł
(3,49 zł) |
|
Płatki owsiane | 10g |
0,07 zł
(3,29 zł) |
|
Rodzynki | 10g |
0,22 zł
(4,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 100g |
3,56 zł
(4,99 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
0,59 zł
(5,19 zł) |
|
Suszona kolendra | 2g |
0,17 zł
(1,29 zł) |
|
Szczypiorek | 30g |
2,99 zł
(4,98 zł) |