Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 192g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 80ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 90g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |