Darmowa dieta 2100 kcal nr 9704



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza)
467 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 11.3 g T: 20.48 g W: 60.21 g (BŁ: 1.45 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

72   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Mus z jabłek z cynamonem
222 kcal
Łączna waga porcji: 232g.

B: 3.43 g T: 9.75 g W: 33.15 g (BŁ: 6.02 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

52   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko kroimy, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem aż jabłka zmiękną. Pod koniec dodajemy cynamon, orzechy i rodzynki.


Obiad


Ryż ze schabem i szparagami
639 kcal
Łączna waga porcji: 640g.

B: 33.33 g T: 23.22 g W: 79.89 g (BŁ: 10.91 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

25   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone mięso i smażymy. Na koniec dodajemy pomidory. W międzyczasie gotujemy na parze szparagi i przygotowujemy soczewicę wg przepisu na opakowaniu.


Podwieczorek


Kanapki z szynką z indyka i warzywami
362 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 14.6 g T: 10.85 g W: 56.49 g (BŁ: 9.27 g)



75   8

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka



Kolacja


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
361 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 19.34 g T: 7.86 g W: 56.95 g (BŁ: 7.18 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

39   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2051 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 82 g
Tłuszcz: 72.16 g
Węglowodany: 286.69 g (w tym błonnik: 34.83 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Cynamon 2g     0,25 zł (2,29 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 110g     0,77 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Makaron kukurydziany 50g     0,46 zł (4,59 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mąka pszenna typ 500 48g     0,14 zł (2,99 zł)
Ogórek 90g     0,60 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 25g     0,17 zł (6,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 40g     0,73 zł (10,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Rodzynki 15g     0,34 zł (4,49 zł)
Ryż brązowy 80g     0,60 zł (2,99 zł)
Schab bez kości 100g     1,84 zł (11,59 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Szparagi 150g     3,60 zł (11,99 zł)
Szynka z indyka 45g     2,12 zł (7,99 zł)
Woda 50ml 0,00 zł (0,00 zł)



×