Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 45g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 20g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 400g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |