Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 120g |
0,28 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Cukinia | 200g |
2,00 zł
(8,49 zł) |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
0,81 zł
(2,69 zł) |
|
Hummus z chilli | 30g |
1,12 zł
(2,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 160g |
1,12 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 110g |
1,07 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
0,37 zł
(1,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 20ml |
0,19 zł
(9,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Ryż brązowy | 120g |
0,90 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 100g |
2,08 zł
(2,49 zł) |
|
Suszone pomidory | 50g |
1,25 zł
(6,99 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |