1. Wymieszaj składniki
1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
Cebula | 145g |
0,34 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
0,37 zł
(1,49 zł) |
|
Dżem truskawkowy niskosłodzony | 30g |
0,46 zł
(4,29 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Groszek zielony | 30g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 240g |
1,68 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
0,15 zł
(1,39 zł) |
|
Kefir, 2% tluszczu | 440g |
2,97 zł
(3,38 zł) |
|
Majeranek suszony | 1g |
0,20 zł
(1,79 zł) |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
0,60 zł
(5,99 zł) |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
1,70 zł
(7,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
0,66 zł
(3,49 zł) |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
0,04 zł
(1,69 zł) |
|
Papryka czerwona | 270g |
4,95 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
0,02 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory w puszce | 400g |
4,19 zł
(4,19 zł) |
|
Rukola | 20g |
1,20 zł
(5,99 zł) |
|
Salami lekkie | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser parmezan | 16g |
3,33 zł
(25,99 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
1,36 zł
(4,59 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Szparagi | 120g |
2,88 zł
(11,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 50g |
2,35 zł
(7,99 zł) |
|
Sól himalajska | 5g |
0,05 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 175ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |