Pokrój pomidory na pół, wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą i solą w misce. Dodaj bazylię i zostaw na parę minut, by pomidory przeszły przyprawami. Nagrzej patelnie, odcedź fasolkę i wsyp z koperkiem na patelnię, dopraw pieprzem. Smaż przez 5 minut, powinna popękać. dodaj pomidory na patelnię, dodaj szklankę wody, dodaj resztę przypraw i daj wrzeć przez minutę. Dodaj jajko na stronie patelni i przykryj na około 3 minuty, Opiecz chleb w tosterze, potem posmaruj je ricottą. podane na talerzu posyp pozostałymi listkami bazylii. Najlepiej doprawić ostrym sosem chilli
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia świeża | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cytryna | 30g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Koperek suszony | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 125ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 150g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 125g |
![]() |
|
Por | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Ser ricotta | 40g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 250g |
![]() |
|
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym | 272g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 250g |
![]() |