Darmowa dieta 2300 kcal nr 1077



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (bez laktozy)
417 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.83 g T: 12.55 g W: 70.85 g (BŁ: 6.1 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem
534 kcal
Łączna waga porcji: 850g.

B: 23.6 g T: 11.72 g W: 88.8 g (BŁ: 9.98 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   26

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Kurczak chrupiący (wersja lżejsza)
675 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 42.33 g T: 21.23 g W: 82.92 g (BŁ: 8.07 g)

Bezglutenowe  

55   11

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy pieprz i sól, mieszamy, a następnie dodajemy kurczaka. Zostawiamy na kilka minut. W międzyczasie płatki kukurydziane ugniatamy widelcem albo mielimy w młynku po czym panierujemy w nich kurczaka. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu i podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.


Podwieczorek


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   61

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2285 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 89.3 g
Tłuszcz: 73.75 g
Węglowodany: 337.17 g (w tym błonnik: 38.97 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 150g     2,61 zł (8,69 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 300g     1,31 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Jogurt naturalny (grecki) 80g     0,50 zł (2,49 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 500ml     1,75 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 240ml     2,28 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Płatki kukurydziane bezglutenowe 30g     0,40 zł (7,99 zł)
Ryż brązowy 70g     0,52 zł (2,99 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×