1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 3g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Banan | 180g |
0,90 zł
(4,99 zł) |
|
| Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
0,33 zł
(5,49 zł) |
|
| Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
| Hummus naturalny | 80g |
2,99 zł
(2,99 zł) |
|
| Jabłko | 360g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 100g |
0,77 zł
(1,39 zł) |
|
| Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
| Krążki ryżowe | 40g |
0,98 zł
(2,69 zł) |
|
| Mandarynki | 70g |
0,80 zł
(7,99 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 300g |
3,15 zł
(10,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka jaglana | 30g |
0,36 zł
(11,99 zł) |
|
| Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej kokosowy | 10g |
0,50 zł
(11,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 15g |
0,38 zł
(0,75 zł) |
|
| Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
| Rodzynki | 17g |
0,38 zł
(4,49 zł) |
|
| Rzodkiewka | 60g |
1,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |