Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |