Darmowa dieta 2300 kcal nr 23487



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza)
467 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 11.3 g T: 20.48 g W: 60.21 g (BŁ: 1.45 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

74   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Wafle ryżowe z miodem i jabłkiem
528 kcal
Łączna waga porcji: 398g.

B: 4.62 g T: 10.74 g W: 106.94 g (BŁ: 7.28 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

44   40

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Wafle ryżowe posmaruj masłem i miodem.
  2. Zjedz z jabłkiem.


Obiad


Makaron z brzuszkami z łososia wędzonego.
710 kcal
Łączna waga porcji: 640g.

B: 47.58 g T: 12.22 g W: 107.2 g (BŁ: 8.68 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

13   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Ugotować makaron.
  2. Obrać brzuszki z łososia.
  3. Zmieszać z pomidorami z puszki i popieprzyć.


Podwieczorek


Zupa ziemniaczana
257 kcal
Łączna waga porcji: 696g.

B: 5.27 g T: 10.84 g W: 37.44 g (BŁ: 5.69 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie warzywa obrać, ziemniaki pokroić w plastry a resztę warzyw w kostkę. Masło roztopić w ganku, dodać warzywa, ziemniaki i pietruszkę i to chwilkę podusić. Dolać do tego bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu przez około 25 min. Gdy warzywa będą miękkie, zupę zmiksować.


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2332 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 80.4 g
Tłuszcz: 70.43 g
Węglowodany: 360.47 g (w tym błonnik: 30.89 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Bulion warzywny 500g     54,61 zł (55,92 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Czosnek 30g     1,31 zł (2,19 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Jabłko 300g     1,31 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Krążki ryżowe 40g     0,98 zł (2,69 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Makaron pełnoziarnisty 140g     1,68 zł (5,99 zł)
Marchew 30g     0,09 zł (2,29 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 48g     1,80 zł (14,99 zł)
Mąka pszenna typ 500 48g     0,14 zł (2,99 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 400g     4,19 zł (4,19 zł)
Seler, korzeń 20g     0,08 zł (2,69 zł)
Ziemniaki 100g     0,18 zł (3,69 zł)
Łosoś, wędzony 100g 0,00 zł (0,00 zł)



×