Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 20g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jabłko | 280g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 120g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 30g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 30g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 450ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 400g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 70g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 500g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |