Darmowa dieta 2300 kcal nr 34359



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza, bezglutenowa)
466 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 9.81 g T: 20.76 g W: 60.07 g (BŁ: 0.35 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

53   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Komosa ryżowa na mleku migdałowym z malinami
381 kcal
Łączna waga porcji: 520g.

B: 13.9 g T: 7.88 g W: 71.34 g (BŁ: 13.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Komosę ugotuj na mleku migdałowym.
  2. Pod koniec gotowania dodaj maliny.
  3. Przełóż do miseczki i wkrój jabłko.


Obiad


Makaron z pesto
708 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 25.3 g T: 22.98 g W: 106.18 g (BŁ: 11.08 g)

Wegetariańskie  

79   22

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Podwieczorek


Lody bananowo - czekoladowe
337 kcal
Łączna waga porcji: 275g.

B: 4.78 g T: 1.82 g W: 77.58 g (BŁ: 4.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

57   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.

2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.



Kolacja


Jajka faszerowane pieczarkami
392 kcal
Łączna waga porcji: 330g.

B: 22.98 g T: 29.13 g W: 11.07 g (BŁ: 2.28 g)

Bezglutenowe  

37   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)

Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2284 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 76.77 g
Tłuszcz: 82.57 g
Węglowodany: 326.24 g (w tym błonnik: 31.63 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Cebula 150g     0,35 zł (1,89 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 375g     2,62 zł (6,99 zł)
Kakao w proszku 10g     0,47 zł (6,99 zł)
Majonez lekki (light) 80g     1,62 zł (8,49 zł)
Makaron pełnoziarnisty 140g     1,68 zł (5,99 zł)
Malina 60g     1,20 zł (9,99 zł)
Masło 5g     0,12 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 25g     0,94 zł (14,99 zł)
Mleko migdałowe 240g     2,52 zł (10,49 zł)
Mąka kukurydziana 48g     0,17 zł (3,59 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pieczarka świeża 100g     1,00 zł (4,99 zł)
Pomidory koktajlowe 200g     2,79 zł (3,49 zł)
Quinoa (komosa ryżowa) 70g     2,24 zł (7,99 zł)



×