1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 200g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 170g |
![]() |
|
Czosnek | 16g |
![]() |
|
Jabłko | 450g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 170g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 3g |
![]() |
|
Limonka | 100g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 48g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 30g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 80g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 170g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |