Białko ubijamy na pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy , dodajemy do ubitego białka na sztywno żółtka oraz przesianą mąkę. Przekładamy do naczynia do pieczenia / foremki. Dodajemy owoce np. banan/ borówki/ maliny. Pieczemy w 180 stopach około 10 minut.
Autor: qba100
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Malina | 50g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 100g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 160g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 15g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |