1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 5g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 155g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 45g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 1g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ser camembert pełnotłusty | 80g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 1g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 10g |
![]() |