Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bułka tarta (bezglutenowa) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
| Filet z łososia | 80g |
7,87 zł
(24,59 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 405g |
2,83 zł
(6,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 54g |
0,52 zł
(3,39 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
0,47 zł
(1,49 zł) |
|
| Makaron ryżowy | 80g |
3,12 zł
(7,79 zł) |
|
| Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 70g |
1,59 zł
(5,69 zł) |
|
| Mielone mięso wołowe | 70g |
1,40 zł
(9,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 300ml |
2,85 zł
(9,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 42g |
3,68 zł
(4,38 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
| Suszone pomidory | 14g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Tuńczyk w wodzie | 90g |
3,70 zł
(6,99 zł) |