Płatki gotujemy w mleku lub zostawiamy na noc do nasiąknięcia. jabłko i orzechy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do płatek. Podajemy na ciepło lub na zimno
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 180g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 5g |
![]() |
|
Czekolada deserowa | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 205g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 750g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 80g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 292g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 400ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 630g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 120g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 50g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 90g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 35g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 125g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 8.5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |