Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Mango | 500g |
![]() |
|
Masło | 6g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 200ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 80g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Sos tzatziki | 100g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |