Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Piersi kurczaka umyć, dokładnie osuszyć, dodać sól, pieprz, natrzeć warstwą pesto. Usmażyć z pesto na patelni, dodać ugotowany makaron i pomidory koktajlowe.
Autor: qba100
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 16g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 80g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 250g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 80g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 255g |
![]() |