Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 120g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Schab bez kości | 150g |
![]() |
|
Ser camembert pełnotłusty | 80g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 10g |
![]() |