Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 32g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 150g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 100g |
![]() |