Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 40g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 180g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |