Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Bazylia świeża | 12g |
0,96 zł
(7,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Cynamon | 20g |
2,54 zł
(4,58 zł) |
|
| Fasola szparagowa | 400g |
4,88 zł
(5,49 zł) |
|
| Imbir | 4g |
0,11 zł
(5,69 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Kakao w proszku | 20g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
| Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
| Melon | 200g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Mielona papryka chilli | 3g |
0,27 zł
(2,29 zł) |
|
| Miód pszczeli | 100g |
3,75 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 50ml |
0,17 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka ryżowa | 200g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 70g |
3,08 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
| Pomidory | 680g |
3,62 zł
(3,99 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 3g |
0,08 zł
(0,75 zł) |
|
| Sałata masłowa | 40g |
1,43 zł
(4,99 zł) |
|
| Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
| Sos sojowy jasny | 10g |
0,28 zł
(4,19 zł) |
|
| Suszone pomidory | 75g |
1,87 zł
(6,99 zł) |
|
| Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |