Wsypać wszystkie składniki do pojemnika, wbić jajka, zmiksować blenderem, smażyć na oleju do ścięcia ok 10 min, przerzucić na drugą stronę na 2min.
Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Cebula | 250g |
0,59 zł
(1,89 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 437g |
3,05 zł
(6,99 zł) |
|
| Kakao w proszku | 5g |
0,23 zł
(6,99 zł) |
|
| Majonez lekki (light) | 80g |
1,62 zł
(8,49 zł) |
|
| Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
0,56 zł
(4,49 zł) |
|
| Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
| Mielone mięso wołowe | 150g |
3,00 zł
(9,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
| Passata pomidorowa | 150g |
1,28 zł
(5,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 100g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
| Polędwica z indyka | 100g |
4,70 zł
(7,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
| Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
| Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 70g |
0,52 zł
(2,99 zł) |
|
| Ser gouda tłusty | 15g |
0,35 zł
(3,49 zł) |
|
| Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |