Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 60g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 250g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 115g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 320ml |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 300g |
![]() |
|
Pomidory | 570g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 150g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |