Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Całość mieszamy w misce.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 7g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 6g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Sezam | 30g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 25g |
![]() |
|
Woda | 18ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |