1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Bułka grahamka | 150g |
2,05 zł
(2,67 zł) |
|
| Cytryna | 10g |
0,14 zł
(13,99 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Kakao w proszku | 10g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
| Makaron ryżowy | 100g |
3,90 zł
(7,79 zł) |
|
| Malina | 60g |
1,20 zł
(9,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 70g |
2,62 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 240g |
2,52 zł
(10,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Pomidory | 200g |
1,06 zł
(3,99 zł) |
|
| Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
2,24 zł
(7,99 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 10g |
0,26 zł
(5,29 zł) |
|
| Suszone pomidory | 28g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Szpinak | 200g |
3,99 zł
(3,99 zł) |
|
| Wiórki kokosowe | 200g |
3,99 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda z kokosa | 30g |
0,59 zł
(6,49 zł) |
|
| Łosoś, wędzony | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Łosoś, świeży | 100g |
11,50 zł
(22,99 zł) |