W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać mąkę i dobrze wymieszać, dodać jajko i trochę soli. Ciasto ma być luźne. Wymieszać dokladnie i odstawić na 15-20 minut. W opiekaczu do tostów wykładamy żółty ser na spód, na serze układamy warzywa, a całość zalewamy ciastem. Pieczemy przez 10-15minut.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
0,03 zł
(5,49 zł) |
|
| Drożdże (piekarskie świeże) | 5g |
0,07 zł
(1,49 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 112g |
0,78 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
| Kasza jaglana | 52g |
0,50 zł
(3,39 zł) |
|
| Mango | 280g |
5,26 zł
(7,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 200ml |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
| Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Mąka ryżowa | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
0,60 zł
(7,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 300g |
2,99 zł
(4,99 zł) |
|
| Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
0,67 zł
(7,99 zł) |
|
| Rodzynki | 30g |
0,67 zł
(4,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
| Ser mozzarella | 40g |
1,02 zł
(3,19 zł) |
|
| Ser twarogowy chudy | 100g |
1,33 zł
(1,99 zł) |
|
| Sezam | 5g |
0,13 zł
(7,79 zł) |
|
| Szynka z indyka | 50g |
2,35 zł
(7,99 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 75ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |