Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Cytryna | 98g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 90g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 70g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 800g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Rukola | 130g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Schab pieczony | 60g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |