Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 245g |
![]() |
|
Cytryna | 80g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 160g |
![]() |
|
Marchew | 200g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 2g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 10g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 12g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 3g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 800g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 160g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 800g |
![]() |
|
Sól biała | 7g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 600g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 2g |
![]() |