Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 5g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 275g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 90g |
![]() |
|
Ksylitol | 5g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Malina | 50g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 125ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 345ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Por | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 1g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 1g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 250g |
![]() |