Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 12g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 400g |
![]() |
|
Jabłko | 460g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 175g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 540ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 60g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 680g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |