Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 350g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Goździki | 2g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Masło | 19g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 255g |
![]() |
|
Sałata | 30g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 30g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 150g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 120g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 150g |
![]() |