Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Składniki rozdrabniamy na drobno i miksujemy.
Autor: qba100
1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 180g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 150g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |