Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Do miski dodać oliwę, ocet oraz płatki chilli. Następnie włożyć piersi z kurczaka i wetrzeć marynatę. Smażyć na średnim ogniu. Postawić wodę w dużym garnku, przygotować warzywa i ugotować w wodzie przez około 3 minuty. wyciągnij warzywa, odmierz około 1/2 szklanki wody z garnka do blendera, dodaj miętę, ocet (2 łyżki), oliwę i sól morską, zmiksuj na jednolitą masę.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Bób | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 10g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 320g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Mięta suszona | 30g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Ocet winny | 10g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 10g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 20g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |