Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 80g |
![]() |
|
Marchew | 300g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 480g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 320g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 320g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 70g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 30g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 80g |
![]() |