Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 255g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 48g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 180g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Schab pieczony | 90g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Szynka wołowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 124g |
![]() |