Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 1g |
![]() |
|
Cebula | 250g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 80g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 384g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kalafior | 200g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 60g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 75g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 3g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 800g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 7g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |