Darmowa dieta 2600 kcal nr 60464



Śniadanie


Kanapka z masłem, indykiem i ogórkiem kiszonym
544 kcal
Łączna waga porcji: 360g.

B: 23.32 g T: 20.32 g W: 74.2 g (BŁ: 12.36 g)



50   8

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 4

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek szynki.
  3. Na szynkę - pokrojony w plastry ogórek kiszony.


Drugie śniadanie


Murzynek bananowy
597 kcal
Łączna waga porcji: 336g.

B: 22.96 g T: 13.58 g W: 97.79 g (BŁ: 3.02 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

34   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Piekarnik nastawić na 170 stopni. Oddzielić białka od żółtek i ubić je na pianę. Banana rozgnieść w drugiej misce i dodać pozostałe składniki oraz 7 łyżeczek wody. Następnie wszystko zmiksować. Dodać pianę z białek i wymieszać. Piec 12 minut i studzić w piekarniku



Obiad


Kurczak w sosie cytrynowym z ryżem
859 kcal
Łączna waga porcji: 598g.

B: 54.19 g T: 35.43 g W: 87.67 g (BŁ: 12.46 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

69   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w sosie złożonym z soku cytrynowego (2 łyżki), oliwy z oliwek (2 łyżki), odrobiną suszonej papryki chilli (na czubku łyżeczki) i soli. Smażymy na rozgrzanej patelni (bez dodatkowego tłuszczu). W międzyczasie przygotowujemy sałatkę: rukolę myjemy, dodajemy pomidorki koktajlowe (możemy je przekroić na pół) i posiekaną czerwoną cebulę. Polewamy dressingiem (1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka soku z cytryny, pieprz, sól). Na sałatkę wykładamy zawartość patelni. Podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.


Kolacja


Pieczony indyk
609 kcal
Łączna waga porcji: 488g.

B: 77.25 g T: 22.86 g W: 24.04 g (BŁ: 0.94 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

41   13

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2609 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 177.72 g
Tłuszcz: 92.19 g
Węglowodany: 283.7 g (w tym błonnik: 28.78 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Cytryna 98g     1,37 zł (13,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Jaja kurze całe 112g     0,78 zł (6,99 zł)
Kakao w proszku 15g     0,70 zł (6,99 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 65g     2,44 zł (14,99 zł)
Mąka ryżowa 70g     0,49 zł (6,99 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 120g     1,50 zł (4,99 zł)
Oliwa z oliwek 70g     3,08 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pierś z indyka 800g     19,32 zł (28,98 zł)
Pomidory koktajlowe 150g     2,09 zł (3,49 zł)
Proszek do pieczenia 4g     0,10 zł (0,75 zł)
Rukola 100g     5,99 zł (5,99 zł)
Ryż brązowy 100g     0,75 zł (2,99 zł)
Szynka z indyka 80g     3,76 zł (7,99 zł)
Sól biała 5g     0,03 zł (1,99 zł)



×