1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 70g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Czekolada deserowa | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 80g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 50g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 240g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 19g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 150g |
![]() |