Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 160g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 20g |
![]() |
|
Cebula | 230g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Grejpfrut | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 375g |
![]() |
|
Kasza manna | 80g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Mandarynki | 260g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 115ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 260g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.2g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |