Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 250g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 15g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Limonka | 12g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 400ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 90g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pasta curry (czerwona) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Rukola | 30g |
![]() |
|
Schab pieczony | 60g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Woda | 440ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |