Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 240g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ogórek | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 20g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 400g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 45g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |