Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 250g |
![]() |
|
Ekstrakt waniliowy | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 485g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 400g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 30g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 36g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |